NIR spektroskopisi bünyesinde elektromanyetik spektrumun 780-2500 nm dalga boyu aralığındaki bölgesini içeren bir spektroskopi yöntemidir. Bir titreşim spektroskopisi yöntemi olan NIR, analiz edilen örneğin moleküler yapısı hakkında bilgi vermektedir.
NIR, kalite kontrol ve kalite güvence süreçleri esnasında numunelerin kimyasal ve fiziksel parametrelerinin belirlenmesinde pek çok uygulama için kullanılabilmektedir.
Analizlerin daha uygun maliyetler ile gerçekleştirilmesini sağlar.
Tüm hammadde ve bitmiş ürünlerde organik ve inorganik parametrelerin analizini sağlar.
Minimum örnek miktarı ile tahribatsız ve çevre dostu analiz imkânı sağlamaktadır.
Analiz süresinin optimizasyonu ile birlikte tesisin zamanından tasarruf sağlayacaktır.
Ölçüm Modu | |
Katılar | Reflektans |
Sıvılar | Transflektans |
Spektral Özellikler | |
Dalgaboyu Aralığı | 950 – 1650 nm (10,526 – 6060 cm-1) |
Spectral Bant Genişliği | <%1.25 dalgaboyu merkezi (1% tipik) |
Dedektör | InGaAs fotodiyot dizileri |
Dinamik Aralık (Maks.) | 1000:01:00 |
Integrasyon Süresi | 10 ms tipik, minimum 10 μs |
Sinyal/gürültü (tipik) | 23,000 (100 tarama ortalaması) |
Ölçüm sayısı | 2000 spektra/örnek |
Lamba ömrü | >40,000 sa |
Referans | Spectralon (>99% Diüz Reflektans) |
Absorbans Aralığı | 3 AU’ya kadar |
Analiz Özellikleri | |
Analiz Süresi | <30 sn |
Örnek Türü | Mısır, Soya Fasülyesi Küspesi (SFK), Tam Yağlı Soya, Ayçiçeği Tohumu Küspesi (ATK), Yumurtacı Yemi, Broiler Yemi, Ruminant Yemi |
Parametreler | Yağ, Protein, Nem, Kül, Nişasta ve Selüloz. |
Ortam Koşulları | |
Çalışma Aralığı | 0 – +35° (Nem %85 at 35°) |
Depolama ve Taşıma Aralığı | -20 – +40° (Nem %85 at 40°) |
Mekanik Ortam | Durağan |
EMC Ortamı | Laboratuvar Kullanımı |
Koruma Derecesi | |
IP Koruma Sınıfı | IP65 |
Arayüz Bağlantısı | |
USB Bağlantı | USB 2.0 Type A to B |
Adaptör | |
Adaptör Özelliği | 2.1 Plug-in |
Adaptör Giriş Voltajı | 176-264 V |
Adaptör Frekansı | 50/60 Hz |
Adaptör Çıkış Voltajı | 24 V DC |
Adaptör Çıkış Akımı | 3.6 A |
Boyutlar | |
En | 250 mm |
Derinlik | 355 mm |
Yükseklik | 170 mM |
Malzeme | |
Dış Malzeme | Aluminyum |
N-SENS KALİBRASYON HATTI
N-SENS Kalibrasyon hattı, çeşitli varyasyonlara sahip arazi ve sahadan toplanan yem ve yem hammaddelerinin Nutrilab bünyesinde bulunan tam donanımlı gıda ve yem analiz laboratuvarında yapılan analiz çalışmaları ile oluşturulmaktadır.
N-SENS GENEL ÖZELLİKLER
N-SENS NIR analiz cihazı 950-1650 nm dalga boyu aralığında çalışmakta olup yeni nesil CCD sensör teknolojisine sahiptir. Numune başına 2000 sprektra/örnek ölçüm gerçekleştirmektedir. Lamba ömrü 40 bin saatten fazla olan N-Sens NIR analiz cihazının hareketli çalışan hiçbir ekipmanı bulunmamaktadır. Aşınacak pahalı monokramatörleri ve titreşimden dolayı hasar alabilecek hareketli ekipmanları bulunmadığı için potansiyel arıza durumlarının önüne geçilmektedir. Cihaz açıldıktan sonra yaklaşık 15 dakikalık kısa bir süre içerisinde kullanıma hazır hale gelmektedir. Yüksek hassasiyet ve 23 bin sinyal/gürültü oranına sahip sensörü ile daha kaliteli ve hassas analizler gerçekleştirmektedir.
MISIR
SOYA FASULYESİ KÜSPESİ
AYÇİÇEK TOHUM KÜSPESİ
ARPA
BUĞDAY
DDGS
TAVUK YEMİ
RUMİNANT YEMİ