Laboratuvar

YEM ANALİZ HİZMETLERİ

Hayvancılık işletmelerinde ürün maliyetinin %70-80 gibi büyük bir kısmını yem maliyeti oluşturmaktadır. Bu maliyetleri düşürmenin yolu hayvanlara en az yem israfı ile dengeli bir rasyon vermektir. Dengeli bir rasyon hayvanın fizyolojik durumuna ve hedeflenen üretim performansına göre değişen ihtiyaçları karşılayan rasyondur. Bunu sağlamanın gereklilikleri arasında doğru ve güvenilir analizler önemli bir yer tutmaktadır. Gerek kanatlı hayvanların gerekse ruminant beslemede yem değerlerinin analiz edilmesi, maliyet ve hammadde tasarrufu sağlar. Yapılan analizler sonucunda hazırlanan rasyonlar ile üretilen yemlerin kaliteleri artar ve sonucunda verim performanslarında artış ve üretim maliyetlerinde düşüş sağlanır.

Kanatlı hayvan beslemesinde tek tip yem ile besleme yapılırken ruminant beslemede hem tane yemler hem de kaba yemlerin karışımı ile besleme yapılır. Ruminant hayvanların beslenmelerinde kaba yemlerin kullanımı, gerek hayvanın sindirim fizyolojisi bakımından gerekse de maliyet ekonomisi açısından bir zorunluluktur. Hayvanlara verilecek kaba yemlerin niteliklerinin bilinmesi mevcut kaba yemin, hangi fizyolojik evredeki hayvan için daha elverişli olduğunun bilinmesi ve kaba yemin fiyatlandırılması açısından önem taşımaktadır. Kaba yemin kalitesindeki değişikliklerin; yemleme maliyeti, laktasyon performansı, et tutma kabiliyeti ve hayvan sağlığı üzerine etkili olduğu belirlenmiştir. Kaba yem ve TMR analizlerinin ve kalite kontrollerinin sürekli yapılması, hayvanlarınıza nasıl yem verdiğinizi bilmenizi sağlayacaktır

ANALİZ PARAMETRELERİ

1. Kuru Madde; numunenin içerdiği su dışında kalan miktarı hesaplanır. Özellikle ruminant beslemede KM esasına göre yapılan rasyonlar için en temel değerdir.

2. Ham Kül; Bir yem maddesinin inorganik maddelerden oluşmuş kül miktarının % olarak ifade edilmesidir. Yemdeki ham kül miktarı yemin mineral madde kapsamı hakkında bilgi verir.

3. Asitte Erimeyen Kül; Bir yeme karışan toz, toprak ve çakıl parçacıkları gibi yabancı maddeler de ham kül içerisinde değerlendirilir. Fakat bu tür yabancı maddeleri tayin etmek için kullanılan analiz parametresidir.

4. Ham Protein; Bir yem maddesinin içerdiği toplam protein miktarının göstergesidir. Protein, amidler, asit amidler, serbest amino asitler, basitpeptitler, azotlu glikozidler, aminler, nükleik asitler, betain, ksantin gibi maddelerin toplamıdır.

5. Ham Yağ; Bir yem maddesinin içerdiği toplam yağ miktarının göstergesidir. Trigliseridler, fosfatidler, serebrositler, sterinler, eterikyaglar, renk maddeleri (klorofil, ksantofil, karoten), yağda eriyen vitaminler gibi maddelerin toplamıdır.

6. Ham Selüloz; Bir yem maddesinin içerdiği toplam selüloz miktarının göstergesidir. Selüloz, hemiselüloz, lignini de kapsar.

7. Seker; özellikle tek mideli hayvanların yemlerinde enerji değerini etkileyen bir parametredir.

8. Nişasta; Nişasta içeriği fazla olan yemlerde rasyon selüloz (kaba yem) sindirimi azalır. Bu nedenden dolayı verimlerde ve rasyonlarda olumsuzluklar yasamamak için ölçülmesi gereken analiz parametresidir.

9. NDF; Yemlerin bitki yapısını ve hücre duvarı materyalini oluşturan NDF, hemiselüloz, selüloz, lignin ve hücre duvarına bağlı azot ve asitte çözünmeyen külden oluşmaktadır. Bunlar nötral deterjan çözeltisinde çözünmezler. Hemiselüloz ve hücre duvarı azotu NDF çözeltisinde çözünür.
NDF’yi oluşturan yapılar ruminant sindirim enzimleri (barsak enzimleri) tarafından parçalanamaz. Bu yüzden yapısal karbonhidratlar ruminantlar tarafından rumende enzimatik sindirime uğramadan önce kendilerine özgü mide yapıları sayesinde rumenlerinde bulunan mikroorganizmalar (protozoon, mantar ve bakteriler) tarafından mikrobiyal fermentasyona uğratılır. Ruminantlarda verimi en üst seviyeye çıkarmak ve sürü sağlığının devamlılığını sağlamak için NDF’ye daima ihtiyaç duyulur. Ruminantların rasyonları, optimum çiğneme aktivitesi, rumen fermentasyonu, süt yağı yüzdesi ve iyi bir kuru madde tüketimi için yeterli partikül boyutuna sahip NDF içeriği optimum olan kaba yemlerden oluşmalıdır. Tüm bu konular hakkında fikir edinmek için yapılan analiz parametresidir.

10. ADF; Öğütülmüş ve kurutulmuş yem maddesinin NDF (nötral deterjanda çözünmeyen lif) içeriğinden hemi-selüloz içeriğinin çıkartılması ile elde edilir. Yemin kalitesi hakkında fikir verir. Yüksek ADF içerikli yemlerin sindirilebilirliği ve enerji değeri düşüktür.

11. ADL; Hayvanların otu sindirme yeteneğini etkileyen bir bileşiktir. Bitkinin lignin içeriği bitki olgunlaştıkça artar. Bu nedenden dolayı bitkinin yaşı artısı ile sindirebilirliğinin azalması besleme açısından önemlidir. Bitkide bu konu hakkında fikir edinmek için yapılan analiz parametresidir.

12. Kalsiyum; Tüm hayvanların vücudunda en fazla bulunan esansiyel makro mineraldir. Yetersizliğinde büyüme durur, kemik ve iskelette zayıflık, süt ve yumurta verimi düşer, süt humması, tetani, maternal güç doğumlar sebep olmaktadır. Bu mineralin seviyesini ölçmek için yapılan analiz parametresidir.

13. Toplam Fosfor; Kalsiyum gibi esansiyel bir makro mineraldir. Eksikliğinde pika olarak adlandırılan iştah bozukluğu olan hayvanların odun, kumaş parçaları gibi yenilmeyecek olan yabancı maddeleri yemesine, üreme bozukluklarına, kızgınlık siklusu bozukluklarına ve verim düşüklüklerine sebep olmaktadır. Bu mineralin seviyesini ölçmeye yarayan analiz parametresidir.

14. Tuz; Hem iştah açıcı ve hem de mineral besin maddesi olarak önemli olup, tüm hayvanlar tarafından ihtiyaç duyulur. Özellikle ot yiyen hayvanlarda daha fazla tuza ihtiyacı vardır. Yetersizliğinde, iştah da azalma, canlı ağırlık kaybı, süt veriminde düşme ve gözde matlık meydana gelir.
Fazlalığında da olumsuz etkileri görülmektedir. Bu mineralin seviyesini ölçmek için yapılan analiz parametresidir.

15. Üre; Protein kaynakları olan hammaddelerde ham protein içeriğini yüksek göstermek amacıyla katılan ürenin saptanması için yapılan analiz parametresidir.

16. Üreaz Aktivitesi; Kanatlı beslenmesinde en yaygın olarak kullanılan protein kaynaklarından biri olan soya ve ürünleri protein sindiriminde yardımcı olan enzimlerin aktivitelerini azaltan bir madde olan TripsinInhibitörü içerirler. Bu madde pişirmekle aktivitesini yitirir ve etkisini kaybeder. Bu nedenle kanatlı beslenmesinde kullanılan soyanın pişirilmesine ve/veya kavrulmasına gerek vardır. Bir soyanın veya soya ürününün yeteri kadar pişip pişmediğinin ölçüsü olarak üreaz aktivitesi analizi yapılmaktadır.
Yukarıdaki analizlere ilave olarak NDICP (nötral deterjan solüsyonda çözünmeyen protein), ADICP (asit deterjan solüsyonda çözünmeyen protein), gerçek protein ve BP de çözünmeyen protein analizi de yapılmaktadır.
Yapılan bu analizlerin sonuçları ile rasyon hazırlama da kullanılan diğer parametreler de hesaplama metotları ile bulunabilir. Bunlar;
N Fraksiyonu A,% HP, N Fraksiyonu B,% HP, N Fraksiyonu C,% HP, RUP, %HP, %2 (ByPass Protein), RUP, %HP, %4 (ByPass Protein), RUP Sindirilebilirligi %, ME, Mcal / Kg (TSE), TSBM %, SE-1X, Mcal/Kg, ME-3X, Mcal/Kg, NEL-3X, Mcal/Kg, NEL-4X, Mcal/Kg, NEM-3X, Mcal/Kg,NEG-3X, Mcal/Kg.

SÜT SIĞIRLARINDA METABOLİK PROFİL TESTİ

Metabolik Profil Test süt sığırlarının metabolik durumlarını ortaya koymak ve metabolizma hastalıklarının tanısına yardımcı olmak amacıyla yapılan bir testtir. Metabolik profil test, hayvanın bulunduğu ortam, vücut kondisyon skorları, rasyon ile birlikte değerlendirildiğinde süt sığırlarının beslenmesi hakkında fikir edinilmesi açısından önemli bir araçtır. Birçok işletme beslenme yönetimi, subklinik hastalıkların tespiti ve sürüyü hastalıklardan koruma amacıyla metabolik profil testleri uygulamaktadırlar.

MPT kapsamında laboratuvarımızda; Kan Üre Nitrojen, Keton, Kalsiyum, Fosfor, Magnezyum, Kolseterol, Glukoz, Total Protein, Albumin, SGOT, GGT, NEFA parametreleri analizleri yapılmaktadır.

ANALİZ PARAMETRELERİ

METABOLİK PROFİL TESTİ için numune alma prosedürleri

Metabolik profil testleri, rutin olarak sürüye yılda üç defa uygulanmalıdır. Testler yaz, sonbahar ve kış dönemlerinde uygulanır. Sürüde sağlık yönünden problemlerin artması sonucu, döl verimi, süt verimi gibi verim performanslarındaki düşüşlerin belirlenmesi amacıyla, bu dönemlerin dışında da testler uygulanabilir (Radostitis OM ve ark. 2004, Quiroz-Rocha GF ve ark. 2010, Kida K. 2002).

Kan örneklerinin alınması doğru tanısal sonuçlar için önemli basamaklardan birini oluşturmaktadır. Eğer rasyonda değişiklik yapılmışsa, yeni rasyon için alışma periyodu olan iki hafta sonunda örnekler alınıp, testler yapılmalıdır. Kan örnekleri yemlemeden 2-3 saat sonra, biyokimyasal değerlendirme için uygun kan tüplerine (kırmızı kapaklı tüp, serum separtör tüp, yeşil kapaklı tüplerden herhangi birine), mümkünse serumu çıkartılarak en kısa sürede soğuk zincirde ışığa maruz kalmadan ulaştırılmalıdır.(LeBlanc S. 2010, , Quiroz-Rocha GF ve ark. 2010, Kida K. 2002).

Örnek Alınacak Hayvanların Seçimi

Sürü öncelikle gruplara ayrılmalıdır. Genellikle yapılan uygulama erken kuru dönem, geç kuru dönem, erken laktasyon ve geç laktasyon olarak dört gruba ayırmak fazlasıyla yeterli olmaktadır.
Erken kuru dönem grubu: Kuru döneme ayrılalı 10 gün olmuş inekler ile doğumuna 30 gün kalan ineklerden oluşturulur.
Geç kuru dönem grubu: Doğumuna 3-21 gün kalan ineklerden oluşturulur.
Erken laktasyon grubu: Laktasyonun 3-30. günleri arasında olan ineklerden oluşturulur.
Geç laktasyon grubu: Laktasyonun 30. günü ile daha ileri olan ineklerden oluşturulur.
Örnek alınacak hayvanlar;
Bulundukları grubun verim ortalamasına yakın verime sahip olmalıdırlar.
Sağlıklı olmalıdırlar.
Seçilen hayvanların tüm bilgilerine ait kayıtlar bulunmalıdır (Radostitis OM ve ark. 2004, Van Saun RJ. 2007).

Sürü Bilgileri

Test sonuçlarının doğru bir şekilde değerlendirilmesi için sürü hakkında da yeterli bilgiye sahip olunması gerekmektedir.
Sürüdeki toplam hayvan sayısı,
Çiftlikle ilgili tüm kayıtlar,
Barınak şartları,
Uygulanan rasyon programları,
Rasyonda kullanılan kaba yem ve konsantreyemlerin türleri ve miktarları,
Kullanılan yemlerin analizleri,
Laktasyonda bulunan inek sayısı, üretilen toplam süt miktarı ve süt yağ oranı hakkında test sonuçlarının en doğru şekilde değerlendirilmesi için yeterli bilgiye sahip olunmalıdır (Van Saun RJ. 2007).

Test Grubundaki Hayvanlara Ait Bireysel Bilgiler

Hayvanın yaşı,
Günlük süt verimi,
Mastitis olup olmadığı,
Buzağılama sayısı,
Buzağılama tarihi,
Günlük tükettiği kuru madde miktarı,
Canlı ağırlığı,
Beslenme durumu,
Bu bilgiler test sonuçlarını en doğru şekilde yorumlanmasını sağlarken, hata payını azaltacaktır. (Radostitis OM ve ark. 2004, Van Saun RJ. 2007)

KABA YEM NUMUNE ALMA SONDASI

ANALİZ FİYAT LİSTESİ

ANALİZ ADI MATRİKS METOT/CİHAZ FİYAT
Ham Protein Tayini (Kjeldahl Metodu) Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 modifiye edilmiş 110,00 ₺
Ham Kül Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 modifiye edilmiş 85,00 ₺
Ham Yağ Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 modifiye edilmiş 110,00 ₺
Nişasta Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 modifiye edilmiş TS EN ISO 10520-Kasım 2000 95,00 ₺
Yaş Kuru Madde Silaj ve TMR 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 125,00 ₺
Kuru Madde Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 75,00 ₺
Şeker Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 115,00 ₺
Tuz Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 80,00 ₺
Homojenite(Varyasyon Katsayısı) Analizi (Tuz metodu) Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29956 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 640,00 ₺
Üreaz Aktivitesi Tayini Soya Fasülyesi Küspesi ve Tam Yağlı Soya (Fullfat) TS 4707 ISO 5506, Mart 2002 80,00 ₺
pH Tayini Silaj In House/pH Metre 75,00 ₺
Fleig Değeri (Yaş Kuru Madde + pH) Silaj ** 125,00 ₺
Ham Selüloz Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri Ankom-Karma Yem ve Yem Hammaddelerinde Ham Lif Analizi-Filtre Torbası Tekniği 175,00 ₺
ADF Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri Ankom-Karma Yem ve Yem Hammaddelerinde Asit Deterjan Lif-Filtre Torbası Tekniği 385,00 ₺
NDF Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri Ankom-Karma Yem ve Yem Hammaddelerinde Nötr Deterjan Lif-Filtre Torbası Tekniği 475,00 ₺
ADL Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri Ankom-Karma Yem ve Yem Hammaddelerinde Beherde Asit Deterjan Lignin Tekniği 360,00 ₺
Kalsiyum Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri TS 5547 200,00 ₺
Toplam Fosfor Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 300,00 ₺
Kanatlı Metabolik Enerji Tayini (Ham Protein, Ham Yağ, Nişasta, Şeker) Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 400,00 ₺
Ruminant Metabolik Enerji Tayini (TSE) (Kuru Madde, Ham Protein, Ham Yağ, Ham Selüloz, Ham Kül, Nişasta) Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 550,00 ₺
Ruminant TMR/Kaba/Karma Yem Paket Analizi 1 Numune (Kuru Madde, Ham Protein, Ham Yağ, Ham Kül, Nişasta, ADF, NDF, ADL, NDICP, ADICP, BP, TCA, N Fraksiyonu A % HP, N Fraksiyonu B % HP, N Fraksiyonu C % HP, RUP %HP %2 (ByPass Protein), RUP %HP %4 (ByPass Protein), RUP Sindirilebilirligi %, ME, Mcal / Kg (TSE), TSBM %, SE-1X, Mcal/Kg, ME-3X, Mcal/Kg, NEL-3X, Mcal/Kg, NEL-4X, Mcal/Kg, NEM-3X, Mcal/Kg,NEG-3X, Mcal/Kg. Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri ** 1.000,00 ₺
Ruminant TMR/Kaba/Karma Yem Paket Analizi 2 Numune (Kuru Madde, Ham Protein, Ham Yağ, Ham Kül, Nişasta, ADF, NDF, ADL, NDICP, ADICP, BP, TCA, N Fraksiyonu A % HP, N Fraksiyonu B % HP, N Fraksiyonu C % HP, RUP %HP %2 (ByPass Protein), RUP %HP %4 (ByPass Protein), RUP Sindirilebilirligi %, ME, Mcal / Kg (TSE), TSBM %, SE-1X, Mcal/Kg, ME-3X, Mcal/Kg, NEL-3X, Mcal/Kg, NEL-4X, Mcal/Kg, NEM-3X, Mcal/Kg,NEG-3X, Mcal/Kg. Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri ** 700,00 ₺
Ruminant TMR/Kaba/Karma Yem Paket Analizi 3 Numune (Kuru Madde, Ham Protein, Ham Yağ, Ham Kül, Nişasta, ADF, NDF, ADL, NDICP, ADICP, BP, TCA, N Fraksiyonu A % HP, N Fraksiyonu B % HP, N Fraksiyonu C % HP, RUP %HP %2 (ByPass Protein), RUP %HP %4 (ByPass Protein), RUP Sindirilebilirligi %, ME, Mcal / Kg (TSE), TSBM %, SE-1X, Mcal/Kg, ME-3X, Mcal/Kg, NEL-3X, Mcal/Kg, NEL-4X, Mcal/Kg, NEM-3X, Mcal/Kg,NEG-3X, Mcal/Kg. Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri ** 575,00 ₺
Ruminant TMR/Kaba/Karma Yem Paket Analizi 4 Numune (Kuru Madde, Ham Protein, Ham Yağ, Ham Kül, Nişasta, ADF, NDF, ADL, NDICP, ADICP, BP, TCA, N Fraksiyonu A % HP, N Fraksiyonu B % HP, N Fraksiyonu C % HP, RUP %HP %2 (ByPass Protein), RUP %HP %4 (ByPass Protein), RUP Sindirilebilirligi %, ME, Mcal / Kg (TSE), TSBM %, SE-1X, Mcal/Kg, ME-3X, Mcal/Kg, NEL-3X, Mcal/Kg, NEL-4X, Mcal/Kg, NEM-3X, Mcal/Kg,NEG-3X, Mcal/Kg. Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri ** 525,00 ₺
Metabolik Profil Testi (BUN, Kalsiyum, Magnezyum, Fosfor, AST/SGOT, GAMMA/GT, Glukoz, Kolestrol, Toplam Protein, Albumin) Kan Serumu In House 42,00 ₺
Esterleşmiş Yağ Asitleri (NEFA) Kan Serumu In House 20,00 ₺
Keton Cisimcikleri (BHBA) Kan Serumu In House 13,00 ₺
NIR Analizi Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri N-SENS Feed Analyzer 50,00 ₺
Toplam Aflatoksin Tayini (B1,B2,G1,G2) Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri Symmetric Total Green 0-30 Lateral Flow Kit 250,00 ₺
Toplam Fumonisin Tayini (B1,B2) Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri Symmetric Fumonisin Lateral Flow Kit 250,00 ₺
Okratoksin A Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri Symmetric Ochratoxın Lateral Flow Kit 250,00 ₺
Deoxynivalenol Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri Symmetric Deoxynivalenol Lateral Flow Kit 250,00 ₺
Zearalenon Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri Symmetric Zearalenon Lateral Flow Kit 250,00 ₺
T-2 ve HT-2 Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri Symmetric T-2/HT-2 Lateral Flow Kit 250,00 ₺
Ağır Metal Tayini (Kurşun, Kadmiyum, Civa, Demir, Arsenik, Selenyum) Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri NMKL 186 150,00 ₺
Serbest Yağ Asitliği Tayini (Asetik Asit Cinsinden) Hayvansal ve Bitkisel Katı-Sıvı Yağlar TGK 2014/53 120,00 ₺
Serbest Yağ Asitliği Tayini (Laktik Asit Cinsinden) Hayvansal ve Bitkisel Katı-Sıvı Yağlar TGK 2014/53 120,00 ₺
Yağ Asitleri Kompozisyonu (Bütirik Asit Tayini) Hayvansal ve Bitkisel Katı-Sıvı Yağlar TGK 2014/53 265,00 ₺
Üre Miktarı Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri 29955 Sayılı Resmi Gazete-Yemlerin Resmi Kontrolü İçin Num. Alma ve Analiz Met. Dair Yön.-EC 152/2009 120,00 ₺
Pestisit Tayini Karma Yemler ve Yem Hammaddeleri AOAC 2007.01 360,00 ₺

 

** İlgili analizlerin paket halini temsil eder.

 

FİYATLARIMIZA KDV (%8) DAHİL DEĞİLDİR.

PAKET YEM ANALİZLERİ İÇERİKLERİ VE ZAMANLARI İLE İLGİLİ LÜTFEN LABORATUVARIMIZ İLE TEMASA GEÇİNİZ.

ÖDEME; ANALİZ SONUÇLARI GÖNDERİLMEDEN ÖNCE BELİRTİLEN HESAP NUMARALARINA HAVALE VEYA MAIL ORDER İLE YAPILIR.

SONUÇLAR YALNIZ GÖNDERİLEN NUMUNELER İÇİN GEÇERLİDİR.

ANALİZ TALEP FORMU OLMAYAN NUMUNELER ANALİZ EDİLMEYECEKTİR.

ziraat-bankasi

ZİRAAT BANKASI – IBAN NO

TR94 0001 0020 8768 6453 1650 01