YEM ANALİZİ

NIR spektroskopisi bünyesinde elektromanyetik spektrumun 780-2500 nm dalga boyu aralığındaki bölgesini içeren bir spektroskopi yöntemidir. Bir titreşim spektroskopisi yöntemi olan NIR, analiz edilen örneğin moleküler yapısı hakkında bilgi vermektedir.

NIR, kalite kontrol ve kalite güvence süreçleri esnasında numunelerin kimyasal ve fiziksel parametrelerinin belirlenmesinde pek çok uygulama için kullanılabilmektedir.

Analizlerin daha uygun maliyetler ile gerçekleştirilmesini sağlar.

Tüm hammadde ve bitmiş ürünlerde organik ve inorganik parametrelerin analizini sağlar.

Minimum örnek miktarı ile tahribatsız ve çevre dostu analiz imkânı sağlamaktadır.

Analiz süresinin optimizasyonu ile birlikte tesisin zamanından tasarruf sağlayacaktır.

Masaüstü NIR Cihazı

Mobil NIR Cihazı

Mikro NIR Cihazı

Ölçüm Modu  
Katılar Reflektans
Sıvılar Transflektans
Spektral Özellikler  
Dalgaboyu Aralığı 950 – 1650 nm (10,526 – 6060 cm-1)
Spectral Bant Genişliği <%1.25 dalgaboyu merkezi (1% tipik)
Dedektör InGaAs fotodiyot dizileri
Dinamik Aralık (Maks.) 1000:01:00
Integrasyon Süresi 10 ms tipik, minimum 10 μs
Sinyal/gürültü (tipik) 23,000 (100 tarama ortalaması)
Ölçüm sayısı 2000 spektra/örnek
Lamba ömrü >40,000 sa
Referans Spectralon (>99% Diüz Reflektans)
Absorbans Aralığı 3 AU’ya kadar
Analiz Özellikleri  
Analiz Süresi <30 sn
Örnek Türü Mısır, Soya Fasülyesi Küspesi (SFK), Tam Yağlı Soya, Ayçiçeği Tohumu Küspesi (ATK), Yumurtacı Yemi, Broiler Yemi, Ruminant Yemi
Parametreler Yağ, Protein, Nem, Kül, Nişasta ve Selüloz.
Ortam Koşulları  
Çalışma Aralığı 0 – +35° (Nem %85 at 35°)
Depolama ve Taşıma Aralığı -20 – +40° (Nem %85 at 40°)
Mekanik Ortam Durağan
EMC Ortamı Laboratuvar Kullanımı
   
Koruma Derecesi  
IP Koruma Sınıfı IP65
   
Arayüz Bağlantısı  
USB Bağlantı USB 2.0 Type A to B
   
Adaptör  
Adaptör Özelliği 2.1 Plug-in
Adaptör Giriş Voltajı 176-264 V
Adaptör Frekansı 50/60 Hz
Adaptör Çıkış Voltajı 24 V DC
Adaptör Çıkış Akımı 3.6 A
   
Boyutlar  
En 250 mm
Derinlik 355 mm
Yükseklik 170 mM
   
Malzeme  
Dış Malzeme Aluminyum

N-SENS KALİBRASYON HATTI

N-SENS Kalibrasyon hattı, çeşitli varyasyonlara sahip arazi ve sahadan toplanan yem ve yem hammaddelerinin Nutrilab bünyesinde bulunan tam donanımlı gıda ve yem analiz laboratuvarında yapılan analiz çalışmaları ile oluşturulmaktadır.

N-SENS GENEL ÖZELLİKLER

N-SENS NIR analiz cihazı 950-1650 nm dalga boyu aralığında çalışmakta olup yeni nesil CCD sensör teknolojisine sahiptir. Numune başına 2000 sprektra/örnek ölçüm gerçekleştirmektedir. Lamba ömrü 40 bin saatten fazla olan N-Sens NIR analiz cihazının hareketli çalışan hiçbir ekipmanı bulunmamaktadır. Aşınacak pahalı monokramatörleri ve titreşimden dolayı hasar alabilecek hareketli ekipmanları bulunmadığı için potansiyel arıza durumlarının önüne geçilmektedir. Cihaz açıldıktan sonra yaklaşık 15 dakikalık kısa bir süre içerisinde kullanıma hazır hale gelmektedir. Yüksek hassasiyet ve 23 bin sinyal/gürültü oranına sahip sensörü ile daha kaliteli ve hassas analizler gerçekleştirmektedir.

MISIR

SOYA FASULYESİ KÜSPESİ

AYÇİÇEK TOHUM KÜSPESİ

ARPA

BUĞDAY

DDGS

TAVUK YEMİ

RUMİNANT YEMİ